En vardagsfundering...

Så många människor jag får äran att träffa i mitt jobb...

 
 
Vi verkar ju i en digital värld, då måste man lägga extra mycket vikt vid människan och relationer.
I mina uppgifter ingår att hitta bra konsulter att anställa, det innebär många samtal, mycket CV-läsande och många möten med många frågor om Agilt, program, verktyg och ramverk etc. efter några minuter inser även den mest juniora konsulten att mina kunskaper för själva tekniken är ringa. Ok, jag lär mig mer för varje dag men kommer inte bli ett tekniskt geni. Men å andra sidan är det inte det jag ska vara, det är deras jobb. Min fokus ligger på människan-konsulten, vem är det jag har framför mig? Vad är viktigt för den här personen? Hur kan vi hjälpa varandra? Vad tycker den här personen om att göra? Har vi en gemensam framtid som kollegor? Vill den här personen framför mig jobba med mig och mina kollegor? Vilka drömmar har personen? 
 
Ibland sitter jag kvar och kontemplerar efter sådana möten. Dricker en kopp kaffe, andas och tänker på om det fanns något jag kunde gjort bättre eller annorlunda. 
Jag är Konsultchef på TecEdge, mitt jobb är att hitta kollegor. Mitt jobb är också att ta hand om mina kollegor, hitta roliga uppdrag, säkerställa att de är nöjda och glada, att de får rätt utmaningar och utbildningar när det behövs. Och att se till att de förstår att jag uppskattar dem och finns där, även om vi inte ses varje dag.
 
Jag gillar mitt jobb. Gör du det?

0
0
0
s2sdefault
Top